Search

Užgavėnės - šeimos linksmybės


Užgavėnės – mūsų šeimų žiemos šventė, simbolizuojanti žiemos išvarymą ir šaukianti pavasarį. Mus žavi, kaip namai prisipildo liaudies išminties, pokštų ir išradingumo. Trakų Vokės dvaro komandos namuose – persirengėliai, kaukės, Lašininio ir Kanapinio kova ir blynų gaminimo ypatumai.

Pirmoji mums linkėjimus siunčia projektų vadovė Daiva Tuinylienė.

Kaukėti persirengėliai siaučia namuose ir gamina blynus. Daiva ir jos visa gausi šeima naudojasi proga ir siūlo jums prikimšti per užgavėnes riebių blynų, kad ateinantys metai būtų sotūs ir laimingi. Taip pat iš visos širdies sako: Tebus gyvenimas - švelnus prisiglaudimas, Tebūna darbas - mėgstamas užsiėmimas, Telydi meilė - lyg švelnus likimas.


O taip skaniai pavalgius reikia ir išeiti į lauką. Savo blynais su visu pasauliu pasidalinti.

Užgavėnių nuotraukų galerija

Užgavėnių proga dalinuosi savo receptu. Šiai žiemos šventei paprastai kepu mielinius blynus pagal močiutės receptą. Receptas labai paprastas. Jums reikės:

20 g. mielių,

kiaušinio

poros šaukštų cukraus

stiklinės pieno

miltų

Mieles sumaišome su cukrumi, pašildom pieną iki maždaug 35 laipsnių. Į dubenį dedam mieles su cukrumi, supilam pieną, įmušam kiaušinį, beriam miltus. Maišome, kol tešla pasidarys riebios grietinės tirštumo. Išmaišytą tešlą paliekam maždaug valandai dubenyje, viršų uždengiame drobiniu rankšluoščiu.

Po valandos blynų masės turėtų būti beveik dvigubas kiekis. Imame šaukštą, pavilgytą šaltame vandenyje, juo kabiname tešlą ir dedame blynus kepti į įkaitusį aliejų (močiutė naudodavo ir taukus). Apkepame iš abiejų pusių.

Iškeptus blynus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Gražiai sudėję į dubenį apibarstome cukraus pudra, arba duodame valgyti su mėgstama uogiene (labiausiai tinka rūgštesnė).

Čia galite pasigrožėti gamybos vaizdais spauskite ant rodyklių, kad pamatyti visas nuotraukas:


Tada svarbiausias momentas užbaigimui -

Cukraus pudros pūga

Valgome pabarstytus cukraus pudra ar aplietus uogiene. Skanaus!



28 views0 comments