Search

Linkėjimai kasmetinės kalėdinių meduolių dirbtuvės proga


Kuo kvepia kalėdos? Žinoma, imbieriniais meduoliais. Ar atsimenate kaip šauniai musė maišė, uodas vandens nešė, saulė virė, mėnesėlis kepė? Gruodžio pradžioje jau ne vieneri metai Trakų Vokės dvaro meduolių dirbtuvės būdavo pilnos vaikų... Deja, šiais metais dėl susiklosčiusių aplinkybių tokie susibūrimai nėra galimi.


Tačiau raginame vaikus ir jų tėvelius neliūdėti ir patiems namie išsikepti skanių meduolių. Mes taip pat namie kočiosime tešlą, spausime iš jos meduolinius zuikius, ežius, briedžius, lapes, liūtus, raketas, drugelius ir kas tik šaus į galvą.


Tad kviečiame ir jus tai padaryti! Tiems, kam reikia pagalbos - dalinamės kalėdinių meduolių receptu.


Ingredientai 40-čiai meduolių


500 gramų miltų

130 gramų rudojo cukraus

2 kiaušiniai

100 gramų sviesto

100 gramų tikro liepų medaus

3 arbatiniai šaukšteliai naminio prieskonių meduoliams mišinio (receptas žemiau)

1 arbatinis šaukštelis sodos

šiek tiek acto


Glajui


200 gramų cukraus pudros

1 kiaušinio baltymas

šiek tiek citrinos rūgšties


Prieskonių meduoliams mišiniui (galite pasigaminti didesnį kiekį vėlesniam naudojimui)


2 valgomieji šaukštai kvapiųjų pipirų

2 valgomieji šaukštai malto cinamono

2 valgomieji šaukštai malto imbiero

1 valgomasis šaukštas maltų gvazdikėlių

1 valgomasis šaukštas malto muskato

Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

Slaptas ingredientas: žiupsnelis kardamono


Paruošimas: viską sumaišyti ir laikyti sandariame indelyje.


Paruošimas (užtruks apie 45 min.)


1. Pasiruoškite prieskonių mišinį.

2. Į dubenį įpilkite išplaktus kiaušinius, įdėkite cukrų, sviestą ir medų. Dubenį dėkite ant vandens garų ir maišykite, kol cukrus ištirps (būkite kantrūs ir ištirpinkite cukrų iki galo!). Nukėlę nuo garų supilkite actu gerai nugesintą sodą, greitai išmaišykte. Suberkite prieskonius, išmaišykite.

3. Berkite miltus ir užminkykite tešlą. Tešla turėtų gali būti šiek tiek lipni, bet lengvai minkoma, pakankamai minkšta. Jei visgi atrodo per daug minkšta, įberkite dar truputį miltų, bet nepadauginkite - kitaip bus sunku tešlą kočioti.

4. Tešlą suspauskite į plokštoką kamuolį, suvynioktie į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve pusvalandžiui.

5. Iš atvėsusios tešlos iškočiokite 3-4 mm lakštą ir pradėkite linksmiausią dalį - išspauskite meduolius, tuomet sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

6. Kepkite 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 5-7 minutes, išimkite kai meduoliai gražiai paruduoja). Iškepus leiskite meduoliams šiek tiek atvėsti skardoje, tuomet išimkite iš orkaitės ir pilnai atvėsinkite.

7. Per tą laiką, paruoškite glajų: sudėkite cukraus pudrą, baltymą ir šaukšte vandens ištirpintą citrinos rūgštį į dubenį ir maišykite mediniu šaukštu, kol gausite vientisą masę. Sukti teks gana ilgai, apie 10-15 minučių. Jei glajus gavosi labai skystas - įberkite daugiau cukros pudros. Jei per tirštas, galite praskiesti trupučiu vandens. Gavos norimą konsistenciją, pilkite glajų į konditerinį maišelį ir dekoruokite meduolius.

8. Glajui visiškai sustengus, meduolius galite laikyti sandariame inde.


Skanaus!


Ieva

89 views0 comments
Kontaktai

Žalioji a. 2A, LT-02232, Vilniaus m. sav.,

Vilniaus m.

  +370 683 92998

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
Parašykite mums